website-6.png
Lid worden?

Nieuwe orkestleden kunnen zich hier aanmelden.

Login voor ledenBinnenkort
za 26 apr
Geen repetitie alle orkesten
------------------------
za 26 apr
Geen repetitie JO en JrO
------------------------
wo 30 apr
Geen repetitie Yp
------------------------
za 03 mei
Geen repetitie JO en JrO
------------------------
za 03 mei
Geen repetitie alle orkesten
------------------------
za 24 mei
Huygens Festival JrO
------------------------
za 31 mei
Romeinenfestival
------------------------

Tilly Talboom-Smitconcert BO/JO

Op 13 april vindt het jaarlijkse Tilly Talboom-Smitconcert weer plaats, waar het Basis- en het JeugdOrkest laten horen waar ze dit seizoen mee bezig zijn. Van het BasisOrkest zal onder andere La nozze di Figaro van Mozart ten gehore brengen, het JeugdOrkest heeft als muzikaal hoogtepunt de Enigmavariaties van de Britse componist Edward Elgar. Kaarten voor dit concert zijn voor €10 in de voorverkoop verkrijgbaar in de pauze van de repetitie en aan de deur voor €12.
Het concert zal plaatsvinden op 13 april 2014, om 15:00 uur in de Bergkerk, Daal en Bergselaan 50a, Den Haag.

 
Muziek en plezier op een succesvol studieweekend

Als voorbereiding op de vele concerten die eraan komen, hebben het StrijkersEnsemble, de BasisOrkesten en het Voorbereidend Orkest al een studieweekend achter de rug. Ondanks de strakke planning van repetities en andere leuke dingen, hebben Lieve en Julia nog kans gezien een leuk verslagje op te stellen. Een treffende samenvatting van een leuk en nuttig weekend!

 
Strijkersensemble, Basisorkest en ‘De residents’ maken samen wereldreis!

Op zaterdag 15 februari  hebben ons Strijkersensemble en Basisorkest een geweldig leuk concert gegeven in Theater De Vaillant, samen met de kinderen van het project ‘The Residents’ van het Residentieorkest. Ze speelden samen stukken uit o.a. Afrika, de Caraïben, Italië en de VS,  tot groot genoegen en plezier van de volle zaal trotse ouders en familieleden.  ‘The Residents’ biedt kinderen die normaal gesproken niet de mogelijkheid zouden hebben om actief met muziek bezig te zijn deze kans nu wel. Kinderen van de basisscholen De Springbok (Transvaalkwartier) en Gelderlandschool (Escamp) speelden als een groot orkest mee met Hofstads JeugdOrkest.

 
Zeilweek 2014

Op maandag 18 augustus varen er weer boten uit voor onze zeilweek! Leden die mee willen kunnen zich met dit aanmeldformulier aanmelden bij Kerstin Hes. Wie het eerst komt die het eerst maalt.

 
Op zoek naar kinderen met passie voor muziek!

Ben je tussen de 6 en de 25 jaar en wil je op een goed nivo muciseren in een sfeervol orkest? Dan ben je bij Hofstads Jeugdorkest aan het juiste adres. Lees in onze flyer hoe je lid kan worden.

Speel je nog geen instrument? Geen probleem – wij bieden ook introductieopleidingen op allerlei instrumenten aan. Wil je b.v. fagot , hoorn, hobo, contrabas, trombone, altviool of klarinet leren spelen? Houd dan goed de berichten op onze website in de gaten. Regelmatig zijn er aantrekkelijke cursussen die starten, b.v. in feb 2014 een introductie cursus hoorn (zie artikel boven).

 
Welkom op de website van Hofstads JeugdOrkest
 
Welkom op de website van het Hofstads JeugdOrkest, - VHJO, het oudste jeugdorkest ter wereld!! De vereniging biedt jongeren in de leeftijd van 6 tot 25 jaar de mogelijkheid samen te musiceren, waarbij het behalen van een zo hoog mogelijk muzikaal nivo en het plezier in samenspelen voorop staan.
 
Hofstads Jeugdorkest werd in 1923 opgericht door Tilly Talboom-Smits en gaf haar eerste concert op 14 april in Diligentia. Lex Veelo dirigeerde van 1964 tot 2010; in die periode kende het orkest een enorme groei, zodat naast het oorspronkelijke jeugdorkest, meerdere orkesten ontstonden. Sinds augustus 2010 dirigeert Marcel Geraeds het jeugdorkest van de vereniging.

Het huidige verenigingsmodel biedt jonge strijkertjes de mogelijkheid vanaf 6 jaar in het Strijkers Ensemble kennis te laten maken met de eerste beginselen van samenspel. In de daarop volgende orkesten wordt de bezetting en omvang steeds completer door de instroom van blaasinstrumenten, en vanaf het juniorenorkest staan reeds complete symfonische werken op het repertoire. Het jeugdorkest, het oudste orkest van de vereniging, speelt werken van het grote symfonische repertoire. Voor een overzicht kunt u kijken onder concerten>repertoire jeugdorkest. Naast symfonische orkesten heeft de vereniging sinds enige tijd ook een Bigband waar koperblazers en saxofoon spelende klarinettisten, aangevuld met slagwerk, contrabas, zang en piano, een swingend element aan de verenging toevoegen. Tevens is er een blazersensemble voor houtblazers en hoorns.

Alle geledingen van de vereniging treden regelmatig op in Den Haag, in de Zuidhollandse regio en op buitenlandse tournees. Naast "Haagse" jongeren, heeft de vereniging traditioneel ook veel leden uit de Zuid-Hollandse regio, zoals uit Rijswijk, Voorburg, Wassenaar, Delft, Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest, Zoetermeer, Rotterdam, het Westland, Alphen a/d Rijn, etc. D.m.v. carpooling regelen de ouders vaak het vervoer naar de Daltonschool in Den Haag, dat overigens ook goed met openbaar vervoer te bereiken is. Maak eens kennis met Hofstads Jeugdorkest, de vereniging die naast alle muzikale activiteiten ook veel sociale evenementen organiseert. Kom eens langs en proef de ongedwongen sfeer! Iedere zaterdag kan dit in de Daltonschool aan de Aronskelkweg 1 te Den Haag. Neem je instrument mee en speel direct mee of kom eens luisteren! Of bekijk eens onze documentaire van een paar jaar geleden, die nog steeds een goed beeld geeft van onze vereniging. Zo'n vijftienhonderd jongeren gingen je voor in de afgelopen 89 jaar, waarbij velen via het orkest hun weg vonden als professioneel musicus; werden er vriendschappen voor het leven gesloten, en werd er vooral met plezier en vol overgave gemuciseerd!

 
Oud-leden maken we er op attent dat (adres)wijzingen via de website kunnen worden doorgegeven met het wijzigingsformulier
 

top

Vereniging Hofstads Jeugd Orkest: het jongste oudste jeugdorkest! We repeteren in Dalton Den Haag
secretariaat
bankrekeningnummer  VHJO: 3823800


website powered by joomla! and hosted by one.com
 
Zoeken
Onze sponsors
Please wait while JT SlideShow is loading images...
CultuurSchakelPromoldingPrins Bernhard Cultuurfonds
ADVERTENTIES
Uw logo hier?
neem contact op!

Bekijk ons ook op

 

  r e s i d e n t i e O r k e s t  

Residentie Orkest