website-6.png
Lid worden?

Nieuwe orkestleden kunnen zich hier aanmelden.

Login voor ledenBinnenkort
ma 18 aug
Zeilweek 2014
------------------------
za 06 sept
Eerste Repetitie
------------------------
za 06 sept
Repetitie JO, JrO in Berlagegebouw
------------------------
zo 07 sept
Uitmarkt
------------------------

Open Dag 2014

Zaterdag 27 september is er weer een kans voor iedereen die laagdrempelig kennis wil maken met de Vereniging Hofstads JeugdOrkest. Op onze Open Dag is er van 15.00 tot 19.00 vrije inloop en de mogelijkheid om repetities bij te wonen, naar onze ensembles te luisteren en zelf slagwerk uit te proberen. Ook zijn er natuurlijk leden en vrijwilligers om al je vragen aan te stellen.
Download hier het programma

 
Zomerconcert 6 juli 2014

Op zondag 6 juli presenteren alle orkesten van de vereniging zich op het jaarlijkse zomerconcert. Deze middag, die zich in de Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat afspeelt, wordt gevuld met een afwisselend programma waarin iedereen aan bod komt. Kaarten zijn vóór 1 juli bij de repetities op Dalton in de voorverkoop voor €12.50 te koop. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis. Klik hier om de uitnodiging te downloaden.

 
JrO op Romeinenfestival in Nijmegen
Op 31 mei en 1 juni speelde het JuniorenOrkest op het Romeinenfestival in Nijmegen. Zij hebben daar overdag meerdere kleine concerten gegeven en tussendoor Romeinse gevechten gezien, Romeinse hapjes gegeten en natuurlijk lekker in de zon gelegen. Meer informatie over het festival is te vinden op de website romeinenfestival.nl.
 
Tilly Talboom-Smitconcert BO/JO

Op 13 april vond het jaarlijkse Tilly Talboom-Smitconcert weer plaats.  Het Basisorkest en het JeugdOrkest hebben de sterren van de hemel gespeeld!  Het publiek was razend enthousiast en diep onder de indruk van de prestaties van de twee orkesten en van hun geslaagde gezamenlijke uitvoering van Jericho Journey. Hulde ook voor de dirigenten en op naar het volgende optreden!

©Matthijs van den Bos -  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Muziek en plezier op een succesvol studieweekend

Als voorbereiding op de vele concerten die eraan komen, hebben het StrijkersEnsemble, de BasisOrkesten en het Voorbereidend Orkest al een studieweekend achter de rug. Ondanks de strakke planning van repetities en andere leuke dingen, hebben Lieve en Julia nog kans gezien een leuk verslagje op te stellen. Een treffende samenvatting van een leuk en nuttig weekend!

 
Strijkersensemble, Basisorkest en ‘De residents’ maken samen wereldreis!

Op zaterdag 15 februari  hebben ons Strijkersensemble en Basisorkest een geweldig leuk concert gegeven in Theater De Vaillant, samen met de kinderen van het project ‘The Residents’ van het Residentieorkest. Ze speelden samen stukken uit o.a. Afrika, de Caraïben, Italië en de VS,  tot groot genoegen en plezier van de volle zaal trotse ouders en familieleden.  ‘The Residents’ biedt kinderen die normaal gesproken niet de mogelijkheid zouden hebben om actief met muziek bezig te zijn deze kans nu wel. Kinderen van de basisscholen De Springbok (Transvaalkwartier) en Gelderlandschool (Escamp) speelden als een groot orkest mee met Hofstads JeugdOrkest.

 
Zeilweek 2014

Op maandag 18 augustus varen er weer boten uit voor onze zeilweek! Leden die mee willen kunnen zich met dit aanmeldformulier aanmelden bij Kerstin Hes. Wie het eerst komt die het eerst maalt.

 
Op zoek naar kinderen met passie voor muziek!

Ben je tussen de 6 en de 25 jaar en wil je op een goed nivo muciseren in een sfeervol orkest? Dan ben je bij Hofstads Jeugdorkest aan het juiste adres. Lees in onze flyer hoe je lid kan worden.

Speel je nog geen instrument? Geen probleem – wij bieden ook introductieopleidingen op allerlei instrumenten aan. Wil je b.v. fagot , hoorn, hobo, contrabas, trombone, altviool of klarinet leren spelen? Houd dan goed de berichten op onze website in de gaten. Regelmatig zijn er aantrekkelijke cursussen die starten, b.v. in feb 2014 een introductie cursus hoorn (zie artikel boven).

 
Welkom op de website van Hofstads JeugdOrkest
 
Welkom op de website van het Hofstads JeugdOrkest, - VHJO, het oudste jeugdorkest ter wereld!! De vereniging biedt jongeren in de leeftijd van 6 tot 25 jaar de mogelijkheid samen te musiceren, waarbij het behalen van een zo hoog mogelijk muzikaal nivo en het plezier in samenspelen voorop staan.
 
Hofstads Jeugdorkest werd in 1923 opgericht door Tilly Talboom-Smits en gaf haar eerste concert op 14 april in Diligentia. Lex Veelo dirigeerde van 1964 tot 2010; in die periode kende het orkest een enorme groei, zodat naast het oorspronkelijke jeugdorkest, meerdere orkesten ontstonden. Sinds augustus 2010 dirigeert Marcel Geraeds het jeugdorkest van de vereniging.

Het huidige verenigingsmodel biedt jonge strijkertjes de mogelijkheid vanaf 6 jaar in het Strijkers Ensemble kennis te laten maken met de eerste beginselen van samenspel. In de daarop volgende orkesten wordt de bezetting en omvang steeds completer door de instroom van blaasinstrumenten, en vanaf het juniorenorkest staan reeds complete symfonische werken op het repertoire. Het jeugdorkest, het oudste orkest van de vereniging, speelt werken van het grote symfonische repertoire. Voor een overzicht kunt u kijken onder concerten>repertoire jeugdorkest. Naast symfonische orkesten heeft de vereniging sinds enige tijd ook een Bigband waar koperblazers en saxofoon spelende klarinettisten, aangevuld met slagwerk, contrabas, zang en piano, een swingend element aan de verenging toevoegen. Tevens is er een blazersensemble voor houtblazers en hoorns.

Alle geledingen van de vereniging treden regelmatig op in Den Haag, in de Zuidhollandse regio en op buitenlandse tournees. Naast "Haagse" jongeren, heeft de vereniging traditioneel ook veel leden uit de Zuid-Hollandse regio, zoals uit Rijswijk, Voorburg, Wassenaar, Delft, Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest, Zoetermeer, Rotterdam, het Westland, Alphen a/d Rijn, etc. D.m.v. carpooling regelen de ouders vaak het vervoer naar de Daltonschool in Den Haag, dat overigens ook goed met openbaar vervoer te bereiken is. Maak eens kennis met Hofstads Jeugdorkest, de vereniging die naast alle muzikale activiteiten ook veel sociale evenementen organiseert. Kom eens langs en proef de ongedwongen sfeer! Iedere zaterdag kan dit in de Daltonschool aan de Aronskelkweg 1 te Den Haag. Neem je instrument mee en speel direct mee of kom eens luisteren! Of bekijk eens onze documentaire van een paar jaar geleden, die nog steeds een goed beeld geeft van onze vereniging. Zo'n vijftienhonderd jongeren gingen je voor in de afgelopen 89 jaar, waarbij velen via het orkest hun weg vonden als professioneel musicus; werden er vriendschappen voor het leven gesloten, en werd er vooral met plezier en vol overgave gemuciseerd!

 
Oud-leden maken we er op attent dat (adres)wijzingen via de website kunnen worden doorgegeven met het wijzigingsformulier
 

top

Vereniging Hofstads Jeugd Orkest: het jongste oudste jeugdorkest! We repeteren in Dalton Den Haag
secretariaat
bankrekeningnummer  VHJO: 3823800


website powered by joomla! and hosted by one.com
 
Zoeken
Onze sponsors
Please wait while JT SlideShow is loading images...
CultuurSchakelPromoldingStrijkinstrumentenshopPrins Bernhard Cultuurfonds
ADVERTENTIES
Uw logo hier?
neem contact op!

Bekijk ons ook op

 

  r e s i d e n t i e O r k e s t  

Residentie Orkest